Exclusieve Tax College Tour #2 met Sigrid Hemels en Charles Groenhuijsen

Datum event: 25.04.2024

Na de zeer geslaagde pilotaflevering van The Floris Tax College Tour afgelopen najaar met hoofdgast René Niessen (oud advocaat-generaal Hoge Raad), volgt er op 25 april een nieuwe editie, ditmaal met prof. Sigrid Hemels. Ook dit keer zal journalist Charles Groenhuijsen onze hoofdgast, onder anderen Staatsraad bij de afdeling advisering van de Raad van State, aan de tand voelen en ook de deelnemers in de zaal actief betrekken bij een aantal brandende fiscale vraagstukken.

Sigrid Hemels’ voornaamste functie is die van Staatsraad, maar zij is ook parttime hoogleraar fiscaal recht aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is tevens gasthoogleraar belastingrecht aan de Lund University School of Economics and Management (Zweden). Een deel van haar onderzoek heeft zij gericht op fiscale stimuleringsmaatregelen voor liefdadigheidsinstellingen, kunsten en particulier mecenaat. Ze is lid van de wetenschappelijke commissie van het onderzoeksproject Giving in the Netherlands van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast heeft zij in binnen- en buitenland gepubliceerd en lezingen gegeven over diverse andere onderwerpen, zoals het Europese belastingrecht en gendergelijkheid en belastingheffing.


Programma en PE-punten
Het programma op 25 april begint om 14.30 uur en eindigt om 17.00 uur met een borrel. Over de inhoud en precieze onderwerpen volgt binnenkort nadere informatie. Voor de bijeenkomst kunnen 2 PE-punten worden geschreven (eigen inbreng NOB en RB).  

Locatie
De Tax College Tour vindt plaats in de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam. Eenvoudig te bereiken via het OV, ook in combinatie met aantrekkelijke P+R (met de metro Noord-Zuid) mogelijkheden in Amsterdam Noord of Zuid (RAI).

Voor wie?
Voor alle professionals in de fiscaliteit. De bijeenkomst heeft een besloten karakter: er zal geen verslag worden gemaakt (“what is said in IGC, stays in IGC”). 

Kosten
De kosten voor dit evenement zijn €195,- per persoon. Bij inschrijving word je ook automatisch lid van The Floris (jaarlijkse contributie is €75). Ben je reeds lid van The Floris dan krijg je een korting van €75. Voor studenten geldt een verlaagd tarief. Voor inschrijving geldt dat leden voorrang krijgen. Door inschrijving via onderstaand formulier accepteert u deze voorwaarden. 


U kunt zich voor dit evenement aanmelden via onze Ledenportal. Dit geldt ook voor bezoekers die nog geen lid van The Floris zijn:

Inschrijven