Events

The Floris wil kwaliteit toevoegen aan het publieke debat over just taxation. Dat gebeurt door bijdragen op de website in de vorm van opinieartikelen die voor iedereen toegankelijk zijn. Dat debat mét de samenleving is voor veel fiscalisten nieuw, spannend en soms ongemakkelijk. The Floris wil daarom ook een ‘clubhuis’ voor fiscalisten zijn waar vooral de maatschappelijke kanten van het vak aan de orde komen: daarover spreken we live én debatteren we met elkaar. Al doende leert men.

TAX COLLEGE TOUR & RONDE TAFELS

The Floris introduceert het beproefde format van “College Tour”, waarin een centrale gast wordt bevraagd en ingaat op vragen uit de zaal. In interactie komen vervolgens belangrijke knelpunten en thema’s naar boven die later in de vorm van separate RONDE TAFELS met 12 tot 15 leden worden uitgediept. Dit revolverende model levert veel content en (weer) discussie op die ten dienste staan aan de doelstelling van The Floris.

Het eerstvolgende The Floris-evenement is aflevering 2 van onze TAX COLLEGE TOUR op 25 april 2024 met fiscaal expert prof. Sigrid Hemels en journalist Charles Groenhuijsen. Reserveer direct tickets: klik hier

LAGERHUISDEBATTEN

In de Lagerhuisdebatten kruisen twee groepen fiscalisten de degens over prikkelende stellingen. Dat levert, zo bleek bij het eerste debat o.l.v. tv-persoonlijkheid Charles Groenhuijsen, pittige en inspirerende discussies op over heikele tax-thema’s die alle belastingbetalers aangaan.

Wie de Live events van The Floris bezoekt, wordt automatisch lid van ons genootschap door een contributie van €95 plus een bijdrage ter dekking van de kosten van het event. Studenten aan WO of HBO hebben op vertoon van hun collegekaart gratis toegang.

Voor The Floris-events kunnen PE-punten worden geschreven.