Save the date: 10 November

Charles Groenhuijsen leidt eerste live debat The Floris

Charles Groenhuijsen: leidt het eerste Socratische debat van The Floris op 10 november

Journalist en tv-persoonlijkheid Charles Groenhuijsen leidt op 10 november het eerste live debat van The Floris. Toepasselijke plaats van handeling: de Floris V-zaal van Kasteel Woerden.

Het verbindende thema voor de komende live debatten is Fiscale Ongelijkheid. De ingang voor het eerste debat wordt: “Beïnvloeding”. Aan de hand van prikkelende stellingen verkennen de deelnemers op Socratische wijze met elkaar hoe de dynamiek van beïnvloeding/lobby in het fiscale debat en de (politieke) besluitvorming van invloed is op een als wel of niet rechtvaardig ervaren belastingsysteem.

Het debat is uitsluitend toegankelijk voor fiscale professionals: in de eerste plaats voor de leden van The Floris, maar ook voor fiscalisten die overwegen zich aan te sluiten bij de nieuwe beweging die een ridderlijke lans breekt voor een kritisch, maar vooral genuanceerd fiscaal debat.

Als het programma (start 14.00 uur) volledig bekend is, start de inschrijving voor leden en belangstellenden uit het gehele fiscale domein. Voor nu: save the date in uw agenda.


Geplaatst in Artikelen, OpinieMeer over , ,

Charles Groenhuijsen over Charles Groenhuijsen: “Ons vak is net als de wereld om ons heen onherkenbaar veranderd. En verbeterd! Ja, we hebben grote uitdagingen (klimaat, ongelijkheid, immigratie) maar er is ook zo veel beter, goedkoper en sneller. Internet verbindt de wereld. De slechteriken die er misbruik van maken zijn in de minderheid. En jongeren zitten wel erg lang op de schermpjes van hun smartphone te turen. Maar ik zeg ook: Dit is de best geïnformeerde jonge generatie ooit! Eens? In mijn werk (boeken TV- en radio-optredens, boeken schrijven, lezingen geven, congressen en debatten voorzitten) is dat een centraal thema. De titel van een van mijn boeken vat het samen “Optimisten hebben de hele wereld”. En mijn laatste boek over de VS (“Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump”?) ademt ook die sfeer. Alles wordt dus anders. Nou ja, bijna alles. Wat blijft is persoonlijk contact en het vertellen van een verhaal. Heel ouderwets maar onmisbaar. Dat blijf ik dan ook doen: Op radio en TV, in mijn boeken, op congressen en in lezingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Events

The Floris live & online events