Save the date donderdag 25 april

Exclusieve Tax College Tour #2 met Sigrid Hemels en Charles Groenhuijsen

Na de zeer geslaagde pilotaflevering van The Floris Tax College Tour afgelopen najaar met hoofdgast René Niessen (oud advocaat-generaal Hoge Raad), volgt er op 25 april een nieuwe editie, ditmaal met prof. Sigrid Hemels. Ook dit keer zal journalist Charles Groenhuijsen onze hoofdgast, onder anderen Staatsraad bij de afdeling advisering van de Raad van State, aan de tand voelen en ook de deelnemers in de zaal actief betrekken bij een aantal brandende fiscale vraagstukken.

Sigrid Hemels’ voornaamste functie is die van Staatsraad, maar zij is ook parttime hoogleraar fiscaal recht aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is tevens gasthoogleraar belastingrecht aan de Lund University School of Economics and Management (Zweden). Een deel van haar onderzoek heeft zij gericht op fiscale stimuleringsmaatregelen voor liefdadigheidsinstellingen, kunsten en particulier mecenaat. Ze is lid van de wetenschappelijke commissie van het onderzoeksproject Giving in the Netherlands van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast heeft zij in binnen- en buitenland gepubliceerd en lezingen gegeven over diverse andere onderwerpen, zoals het Europese belastingrecht en gendergelijkheid en belastingheffing.

Heldere betogen en florissante opinies

Ineke Koele, voorzitter RvT en oprichter van The Floris, is buitengemeen blij dat Sigrid Hemels bereid is om mee te werken aan de Tax College Tour. Koele: “Sigrid heeft altijd haar eigen plan getrokken en heeft zich altijd zeer maatschappelijk betrokken getoond. Daarbij hanteerde ze een heldere en fijn leesbare schrijfstijl. Zo heeft zij een reeks van publicaties voor Het Financieele Dagblad geschreven over heel diverse onderwerpen, zoals: ‘Sleutelen aan de btw? Wees toch wat creatiever’, ‘Vrouwen hebben geen baat bij een gezinsbelasting’. ‘Ga het ‘algemeen belang’ niet politiseren’, ‘Informatie-uitwisseling moet wel wat opleveren’, ‘Geen open wetenschap over de rug van werknemers’, ‘Maak belasting betalen met kunst transparant’, ‘Deeltijdsamenleving verdient betere wetgeving’ en ‘Bestrijd zwart werk door beloning van wit werk.’ Het zijn haar daadkrachtige, heldere betogen die indruk maken. Niet te technisch, met een juiste tone of voice. Toen ze gevraagd werd voor de eervolle baan bij de Raad van State die ze nu bekleedt was haar aarzeling vooral gelegen in het feit dat zij niet langer dit soort florissante opiniestukjes kon schrijven. Zij moedigt ons aan dit te gaan doen ! Leer van Sigrid hoe je impact kan maken met je schrijfstijl. Helder, aansprekend en toch correct. Durf te doen is daarom een belangrijk thema voor leden van The Floris. Haar te horen spreken en haar vragen te stellen in een exclusieve setting op 25 april is een kans die geen fiscalist voorbij moet laten gaan.’

Programma en PE-punten
Het programma op 25 april begint om 14.30 uur en eindigt om 17.00 uur met een borrel. Over de inhoud en precieze onderwerpen volgt binnenkort nadere informatie. Voor de bijeenkomst kunnen 2 PE-punten worden geschreven (eigen inbreng NOB en RB).  

Locatie
De Tax College Tour vindt plaats in de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam. Eenvoudig te bereiken via het OV, ook in combinatie met aantrekkelijke P+R (met de metro Noord-Zuid) mogelijkheden in Amsterdam Noord of Zuid (RAI).

Voor wie?
Voor alle professionals in de fiscaliteit. De bijeenkomst heeft een besloten karakter: er zal geen verslag worden gemaakt (“what is said in IGC, stays in IGC”). 

Kosten
De kosten voor dit evenement zijn €195,- per persoon voor niet-leden. Leden krijgen een korting van 25% en betalen €145,- Studenten hebben op vertoon van bewijs inschrijving bij hun studie gratis toegang. Voor inschrijving geldt dat leden voorrang krijgen (als vol=vol).


U kunt zich voor dit evenement aanmelden via onze Ledenportal. Dit geldt ook voor bezoekers die nog geen lid van The Floris zijn: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *