Wees net zo succesvol als de elite incrowd!

Vijf “geheimen” waarvan de Belastingdienst echt niet wil dat u deze ontdekt!

Bent u succesvol in Nederland en woont u hier wel droog, opgeleid en comfortabel, maar is het bonnetje van de Belastingdienst u eigenlijk een belediging? Dan heb ik goed nieuws: de Budubai Tip en andere briljante mazen in het fiscale net! Dit zijn vijf dingen waarvan de Belastingdienst echt niet wil dat u het weet, en waarmee de elite in-crowd en hun slimme adviseurs grote successen boeken. Als fiscaal expert doe ik voor u een exclusief luikje open, want ik vind dat iedereen moet kunnen profiteren. Spoiler alert: vergeet niet de laatste alinea te lezen…


ZAKELIJK

1. Voor veel zaken is het op zijn minst handig, maar soms zelfs vereist om te factureren met een Europese BV. Het slimste is om dat dan te doen met een… Hongaarse BV. Wist u dat de winstbelasting daar maar 9% bedraagt, het laagste van de EU?

2. De Boedapest Bonus: de Hongaarse BV kan wel gewoon BTW aftrekken [want dat is in de EU namelijk geharmoniseerd], dus als DGA gaat u er niet op achteruit. Met tanken bijvoorbeeld. Resultaat: BTW-aftrek, maar dan wel met 16,8% minder winstbelasting. Allemaal door deze ene slimme truc!

PRIVÉ

3. Als werkgever betaal je behalve winstbelasting ook nog inkomstenbelasting, tot wel 50% (koekoek!). Dit tikt dan aan over salaris, dividend, spaargeld… ga zomaar door.
Maar wist u dat je in Dubai 0% inkomstenbelasting betaalt? Scheelt de helft.
Wat is de truc? Schrijf je uit bij je gemeente en schrijf je in. Dat wil zeggen: in Duba. Dan woon je officieel daar dus en betaal je ook daar inkomstenbelasting. Nul procent dus, in plaats van 50%. Veel mensen weten dit niet, maar zo ben je van die dubbele belasting af.

4. Maar er is meer te halen in Dubai! Richt ook een Holding BV in Dubai op die een managementfactuur aan Hongarije stuurt. D.w.z. 9% naar 9% en dus geen zogenoemd arbitrageverlies en die u lokaal uw salaris op uw Dubai-bankrekening stort. Allemaal onzichtbaar voor Nederland, dus geen pottenkijkers, maar vooral extra rechtsbescherming voor u als hardwerkende DGA, mocht iemand in de EU uit onbegrip achter de Hongaarse BV aangaan.

5. Als kers op de taart kunt u nog uw spaargeld (en wellicht dat van vrienden en familie) op die Dubai-bankrekening storten. Is het weg uit Nederland. En dus betaalt u er ook geen Box 3-heffing meer over, want het is in Dubai.

Resultaat: u kunt gewoon in Nederland naar het ziekenhuis en uw kinderen naar de crêche brengen, maar anders dan de mensen die de moeite niet nemen eens goed na te denken over fiscale paradigma’s en ‘het systeem’, hoef je je daar dan niet scheel voor te betalen. Dat is gewoon slim zakendoen en je recht!

Hoewel.

Als dingen te mooi zijn om waar te zijn, zijn ze misschien ook niet waar.

Dus als op een haringparty of familiefeest iemand u op samenzweerderige toon deze vijf fiscale “geheimen” doorvertelt, dan weet u dat het zo allemaal niet werkt. En terecht. Mijn fiscale Geheimtip is daarom vooral om niet wensvol te gaan geloven in dit soort papieren onzin. En al helemaal om er geen fiscalisten voor te bellen, laat staan te betalen. 


Geplaatst in OpinieMeer over , ,

Ik ben belastingadviseur voor snelgroeiende en innovatieve bedrijven en hun oprichters. We vinden vaak een gemeenschappelijk geloof in het idee dat ‘Goed doen’ en ‘Zaken doen’ hand in hand gaan, en dat het bedrijfsleven de SDG-doelstellingen kan bevorderen en omgekeerd.

Voor mij is belasting een functie die de interactie tussen [businessSDG] kan ondersteunen en aanmoedigen, omdat het in essentie een taal is die wordt gesproken tussen beleid en contant geld.

Tegen die achtergrond ben ik van harte politiek geëngageerd en probeer ik mijn stem uit te brengen in het maken van belastingbeleid dat de sociale mobiliteit, zelfvoorziening, duurzaamheid en innovatie bevordert. Het is mij dan ook een genoegen bedrijven en hun mensen te helpen dergelijk beleid te vinden, met elkaar te verbinden en te benutten om financiële waarde toe te voegen. Want dat is uiteindelijk wat elk beleid de moeite waard maakt, des te meer de moeite waard en impactvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *